top of page
Search
Writer's picturetofostotisgnoseos

Όταν ο Θεός επιβεβαιώνει την παρουσία Του στην ζωή μας! «Η βοήθεια και η αγάπη του Θεού».

Στην ζωή δεν ελκύουμε αυτό που θέλουμε αλλά ελκύουμε αυτό που είμαστε!

Το πραγματικό ερώτημα εδώ λοιπόν είναι…ξέρουμε ποιοι πραγματικά είμαστε;

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε λοιπόν είναι να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, τον πραγματικό μας εαυτό. Ο τρόπος και το περιβάλλον που έχουμε μεγαλώσει, οι αντιλήψεις, οι πεποιθήσεις με τις οποίες μας ανέθρεψαν, τα τραύματα και οι καταστάσεις πολλές φορές μας πείθουν για έναν εαυτό που δεν είναι ευθυγραμμισμένος με την ψυχή μας!


Η βοήθεια του Θεού όμως είναι ένας υπαρκτός σύμμαχος στην ζωή μας που μπορεί να επιβεβαιωθεί έμπρακτα…

 

ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ 8:12

Πάλιν οὖν αὐτοῖς ὁ Ἰησοῦς ἐλάλησε λέγων· ἐγώ εἰμι τὸ φῶς τοῦ κόσμου· ὁ ἀκολουθῶν ἐμοὶ οὐ μὴ περιπατήσῃ ἐν τῇ σκοτίᾳ, ἀλλ᾿ ἕξει τὸ φῶς τῆς ζωῆς.

[μετ.] Τότε ο Ιησούς τους μίλησε πάλι και τους είπε: «Εγώ είμαι το φως του κόσμου· όποιος με ακολουθεί δεν θα πλανιέται στο σκοτάδι, αλλά θα έχει το φως που οδηγεί στη ζωή».

 

Συνήθως, εκδηλώνεται μετά από ένα μοιραίο γεγονός στην ζωή μας, το οποίο μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για την επιβεβαίωση της παρουσίας και της βοήθειας του Θεού καθώς και της ανιδιοτελής Του αγάπης.

Ο χαμός ενός αγαπημένου μας προσώπου, ο έντονος ψυχικός πόνος, ένα τροχαίο ατύχημα, μία έντονη απογοήτευση, μία δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνουμε και πολλά αλλά παραδείγματα (διότι ο κάθε άνθρωπος έχει ν’ αντιμετωπίσει το δικό του ταξίδι στην ζωή) μπορεί ν’ αποτελέσουν τον λόγο για την επιβεβαίωση της παρουσίας του Θεού. Στο διαδίκτυο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε πολλές γνωστές πλατφόρμες αναφέρετε ως ο Νόμος της έλξης! Εγώ προτιμώ να το λέω «η βοήθεια και αγάπη του Θεού».

 

Το ευχάριστο γεγονός είναι ότι η αγάπη του Θεού είναι ίδια για όλους, για αυτό και την βοήθεια Του δεν την αρνείται σε κανένα από τα παιδιά Του. Υπάρχει ώστε όλοι οι άνθρωποι να μπορούμε να την βιώσουμε! Η βοήθεια και η αγάπη του Θεού ήδη υπάρχει στην ζωή μας αλλά μέσα από την ειλικρινή κατάθεση καρδιάς, ο Θεός επιβεβαιώνει την παρουσία Του.

 

Κατά Λουκάν 23:41-43

41 καὶ ἡμεῖς μὲν δικαίως· ἄξια γὰρ ὧν ἐπράξαμεν ἀπολαμβάνομεν· οὗτος δὲ οὐδὲν ἄτοπον ἔπραξε. 42 καὶ ἔλεγε τῷ Ἰησοῦ· μνήσθητί μου, Κύριε, ὅταν ἔλθῃς ἐν τῇ βασιλείᾳ σου. 43  καὶ εἶπεν αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· ἀμὴν λέγω σοι, σήμερον μετ᾿ ἐμοῦ ἔσῃ ἐν τῷ παραδείσῳ.

[μετ.] Εμείς βέβαια δίκαια, γιατί τιμωρούμαστε γι’ αυτά που κάναμε· αυτός όμως δεν έκανε κανένα κακό». 42Και στον Ιησού έλεγε: «Θυμήσου με, Κύριε, όταν έρθεις στη βασιλεία σου». 43Ο Ιησούς του απάντησε: «Σε βεβαιώνω πως σήμερα κιόλας θα είσαι μαζί μου στον παράδεισο».

 

Στα παραπάνω παραδείγματα που ανέφερα όπως και στην δική μου περίπτωση, ο έντονος συναισθηματικός και ψυχικός πόνος γίνεται η αφορμή ν αναγνωρίσουμε πρωτίστως ότι χρειαζόμαστε βοήθεια. Όταν φτάνουμε σε σημείο που η ζωή χάνετε κάτω από τα πόδια μας και τίποτα ποια δεν έχει νόημα, τότε μονόδρομος είναι να ζητήσουμε βοήθεια μέσα από την καρδία μας, χωρίς ψέματα, αλλά με ειλικρίνεια από Αυτόν που η ανιδιοτέλεια της αγάπης του δεν μπορεί ν αρνηθεί την σωτηρία της ψυχής μας.

 

Το δεύτερο ευχάριστο γεγονός είναι, ότι ο Θεός μπορεί επιβεβαιώσει την παρουσία του χωρίς να χρειάζεται να φτάσουμε σε μία τόσο δυσάρεστη κατάσταση ψυχική, σωματική, τραυματική. Άλλα και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεται να υπάρξει αναγνώριση ότι χρειαζόμαστε βοήθεια, ότι θέλουμε βοήθεια, καθοδήγηση στην ζωή ώστε να γνωρίσουμε τον πραγματικό μας εαυτό, το εγώ ειμί!

 

Είναι δικό μας το δικαίωμα να διεκδικήσουμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας!

Να νιώσουμε την πνευματική ένωση και την εσωτερική ολοκλήρωση, αποδεχόμενοι ότι ο Θεός μας αγαπάει μ’ έναν τρόπο τέτοιο που θέλει να μας βοηθήσει να επιτύχουμε το σκοπό της ζωής μας που αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από το να βιώσουμε την ευτυχία, την αφθονία και την ουσία της αγάπης Του.

 


Photo by Brian Mann on Unsplash


Το πώς μπορείς να επιβεβαιώσεις την βοήθεια του Θεού, αναφέρεται ήδη παραπάνω.

Πρώτα μέσα από ειλικρινή παρατήρηση, αναγνώριση ότι χρειαζόμαστε μεταμόρφωση και κατάθεση καρδιάς! Η καθημερινή «προσευχή εν Πνεύματι»  και επικοινωνία με το Θεό, αλλά και ο προσωπικός χρόνος με τον εαυτό μας είναι τα σημαντικότερα εφόδια για την διαδικασία της μεταμόρφωσης (βλέπε άρθρο Μεταμόρφωση). Όταν δημιουργήσεις τον προσωπικό χρόνο με τον Θεό με συνέπεια και πειθαρχεία τότε κι εκείνος δεν θ’ αργήσει να σου επιβεβαιώσει την παρουσία Του και να ξετυλίγεται μπροστά σου για όλα όσα εσύ άνοιξες την καρδιά σου.


Αναφερόμενη στον Θεό θα ήθελα να διευκρινίσω ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ετικέτες αλλά με την πηγή της αγάπης. Η επίκληση και η προσευχή μας συνήθως γίνεται σε μία οικεία αγάπη που μπορεί να νιώθουμε για έναν Άγιο, έναν Αρχάγγελο, τον Χριστό, το Θεό, ένα αγαπημένο μας πρόσωπο που έχει αναπαυθεί ή όπου εμείς πιστεύουμε και νιώθουμε αγάπη και οικειότητα!


Ρωμαίους  8.26

Ὡσαύτως δὲ καὶ τὸ Πνεῦμα συναντιλαμβάνεται ταῖς ἀσθενείαις ἡμῶν· τὸ γὰρ τί προσευξόμεθα καθὸ δεῖ οὐκ οἴδαμεν, αὐτὸ τὸ Πνεῦμα ὑπερεντυγχάνει ὑπὲρ ἡμῶν στεναγμοῖς ἀλαλήτοις·

[μετ.] Επίσης και το Πνεύμα έρχεται βοηθός στις αδυναμίες μας. Εμείς δεν ξέρουμε ούτε τι ούτε πώς να προσευχηθούμε. Το Πνεύμα όμως μεσιτεύει το ίδιο στο Θεό για μας με στεναγμούς που δεν μπορούν να εκφραστούν με λέξεις.

 

Να προσευχόμαστε εν Πνεύματι δηλαδή να προσευχόμαστε με την καθοδήγηση του Άγιου Πνεύματος. Το Πνεύμα το Άγιον μεσιτεύει με το παραπάνω υπέρ ημών…

 

Και πως αντιλαμβάνεσαι την επιβεβαίωση της βοήθειας και της αγάπης του Θεού;

Όταν ανοίξεις την καρδιά σου στο Θεό, χωρίς να κρύψεις τίποτα αλλά βιώνοντας κάθε συναίσθημα που είναι καταπιεσμένο μέσα σου τότε θ’ αρχίσει να επιβεβαιώνεται η παρουσία του Θεού στην ζωή σου. Ο συγχρονισμός είναι ένα  χαρακτηριστικό και εμφανίζεται μέσα από επαναλαμβανόμενους αριθμούς 111, 222, 333….999, 11:11, 22:22, 12:21…αυτοί οι αριθμοί επιβεβαιώνουν ότι οι προσευχές σου έχουν εισακουστεί και δεν είσαι μόνος σου η αγάπη του Θεού είναι μαζί σου. Απαντήσεις σε όλα όσα ψάχνεις θα σου δοθούν επίσης μέσα από άλλους ανθρώπους, είτε εκεί που ψωνίζεις «τυχαία» θ’ ακούσεις κάτι που θ’ απαντάει στις προσευχές σου, είτε βλέποντας ένα πρόγραμμα στην τηλεόραση, είτε μία στιγμιαία γνωριμία στην αγορά ακόμα και μία «λάθος» κλήση στο τηλέφωνό σου, μέσα από όνειρα, ένα βίντεο στο διαδίκτυο αλλά και γενικά παρατηρώντας την καθημερινότητα σου με ανοιχτό μυαλό! Τίποτα δεν είναι λάθος τίποτα δεν είναι τυχαίο! Πολλά άλλα παραδείγματα θα μπορούσα να σας παρουσιάσω το πιο σημαντικό όμως είναι ότι χρειάζεται να εμπιστεύεσαι την διαίσθηση σου, την καρδιά σου και το γεγονός ότι οι προσευχές σου έχουν εισακουστεί γιατί ο Θεός μιλάει στον κάθε έναν με τον δικό Tου μοναδικό τρόπο.

 

Αφού όλα τα προσπάθησες στην ζωή σου και ακόμα δεν έχεις πάρει τις

απαντήσεις που θέλεις γιατί δεν κάνεις μία προσπάθεια ακόμα;

Ποτέ δεν είναι αργά, ποτέ δεν θα είναι!


κείμενο: Μαρία Λαγγαδίτη

επιμέλεια κειμένου: Άντα Κυριαζή


 

Πηγή

11 views0 comments

Comments


bottom of page